Wilt gij naast het een banket met vermaak ende vertier nog ener unieke ervaring delen met uw gezelschap? Wij bieden diverse workshops aan in combinatie met een van onze banketten. Prijzen der workshops: stuur uw postduif naar postduif@hethistorischbanket.nl

Handboogschieten: Team Haagse Schutters

Schieten met een handboog zoals we dat al 70.000 jaar doen. Schieten zonder vizieren, katrollen, waterpassen, enz. maar wel onder deskundige begeleiding van onsche trainers. Wij leren u raak te schieten.

Jong of oud, man of vrouw, links of rechtshandig (onhandig) ? Ook gij kunt het leren. Probeer het, gij heeft nu de kans.

www.haagseschutters.nl

 Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Ambachten Workshops: Werm en kald

Ambachtengenootschap Werm en Kald brengt de middeleeuwse ambachten tot leven. (smeden, naaldbinden, kaartweven, manden maken, vleesch ende visch roken) Zij geven demonstraties en men kan vervolgens ook zelf aan de slag. 

Wat gemaakt wordt mag men meenemen en wat gerookt wordt mag men opeten......

 Schilder: Ton Rothengatter

Schilder: Ton Rothengatter

 

 

 

 
 

Bijlwerpen: Michiel Dame

Heeft gij eenmaal een werpbijl in uw handen, dan wilt gij maar een ding doen: hem werpen en in het doel laten steken, oerkracht, een verloren ervaring, kennis en kunde.

Er zijn werpbijlen in alle soorten en maten aanwezig zodat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen. Er zijn extra mogelijkheden mogelijkheden om de strijd spannend te maken: punten verzamelen, heel precies gooien, speelkaarten splijten, op dubbele afstand werpen, of een zelfs met een twee handige bijl... 

 Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Aan Huis Gebakken

Jaap Bergisch maakt ambachtelijke tegels in verschillende technieken. De grondstof is steeds klei, die gevormd en gebakken wordt.

Jaap deelt zijn opgedane kennis graag met anderen.

Deelnemers aan de workshop leren hoe ze zelf hun eigen tegels kunnen maken en/of decoreren. Er kan in verschillende technieken gewerkt worden. 

(Deelnemers ontvangen hun tegels na afbakken ende glazuren door meester tegelmaker Jaap Bergisch.)

www.aanhuisgebakken.nl

 Schilder: Ton Rothengatter

Schilder: Ton Rothengatter