Fabela

Onser muzikale nar, met sijn toeters, bellen ende prachtige verhaelen,

voert u weg van zorgen, al uw smachten ende uw kwaelen.

www.fabela-rozo.com

Schilder: Oscar van Wijk

Schilder: Oscar van Wijk

Theatergezelschap Kunstkeet Festival

Dit gezelschap verdrijft den droefenis, met tafelspelen, korte bonte kluchten, tijdens den rijcken dis.

www.kunstkeetfestival.nl

Schilder: Ton Rothengatter

Schilder: Ton Rothengatter

Madame Roza

Den waarzegster waar een ieder na het gesprek even stil is van den inzichten die zij meegeeft. Zij verklaart gaarne voor u, wat de tarotkaarten te zeggen hebben. Gij komt zo tot nieuwe inzichten in heden en verleden. Den waarheid met een kwinkslag. En wie weet, wanneer den sterren gunstig staan, wel een vleugje toekomst.

www.fabela-rozo.com

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Compagnie Gallimaufry

Met meerdere muzikanten brengt Compagnie Gallimaufry muziek in middeleeuwse sferen. Zij bespelen den draailier, dat prachtige instrument dat al in de middeleeuwen bestond, den middeleeuwse trom (davul), luit ende octaaf mandoline of doedelzak ende fluit. 

www.compagniegallimaufry.com

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Mare van Soelen

Vanaf het moment dat Mare de ‘Lage landendoedelzak’ ontdekte raakte ze bezeten van de ruwe, emotionele en authentieke klank. Tot op de dag van vandaag is de geest nog altijd niet verdreven. Mare laat u middeleeuwse volksmuziek horen om u te bekoren.

www.livingbagpipes.com

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

De Blauwe Schuyt

De Blauwe Schuyt zingt en speelt muziek uit de middeleeuwen op tal van bijzondere historische instrumenten.

Verwacht een afwisselend programma van vrolijke liederen, sfeer- ende dansmuziek.

www.middeleeuwsemuziek.nl

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Muziekgroep Slag ende Stoot

De vier muzikanten van muziekgroep Slag en de Stoot doen de middeleeuwen herleven. Gewapend met fluit, draailier, trom, schalmij, doedelzak ende langhalsluit staan zij garant voor een bruisend en spetterend middeleeuwse muziek optreden.

www.slagendestoot.com

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Troubadour Yann Lawick

Yann Lawick, één der laatste troubadours der lage landen, reist van kasteel naar herberg en van stad naar gehucht. Verwacht verhalende liederen en liederlijke verhalen......

Website Yann Lawick

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Anderfolk

Muziekgroep Anderfolk brengt prachtige middeleeuwse volksmuziek uit alle windstreken. Zij zingen graeg in het Duits en zelfs in het Zweeds.

Ook zijn zij bedreven in middeleeuwse ambachten, die zij u graeg tonen. (Spinnen, bandweven en hout bewerken)

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

 
 

Lucas Florent

Troubadour ende minstreel Lucas Florent brengt gedurende de avond met luit ende kazou ener rijk repertoire ten gehore. Van hoofsche liefdesballaden tot spot ende dranckliederen.

www.lucasflorent.nl

Schilder: Mark Daams

Schilder: Mark Daams

Erik de Viking

Steltloper ende vuurmagiër, toornt hoog boven den gasten uit op zijn stelten, of verzorgd een spektakel van vuur na den dis.

www.erikdeviking.nl

Schilder: Anoniem  

Schilder: Anoniem

 

Alcazaer, magiër ende tovenaer

Alcazaer zal u aan den dis of rond zijn oude karretje kleine momenten van grote verbaezing bezorghen, goed doorspeckt met kolder, welk u niet licht zult vergeten.

www.alcazaer.be

Schilder: Anoniem  

Schilder: Anoniem

 

Muziekgroep de Tarantella

Terug in de tijd. Of het nu 150 of 500 jaar is, De Tarantella neemt u mee op een muzikale reis. De dames richten zich vooral op middeleeuwse en oude volksmuziek uit Engeland, Ierland, Schotland, en Bretagne, soms beter bekend als Keltische muziek. Hierbij maken wij gebruik van diverse instrumenten die allemaal hun oorsprong in het verleden vinden, zoals fluiten, draailier, strijkpsalter, de Wire Strung harp en de Keltische harp. Door het brede arsenaal van instrumenten en door af en toe in zingen uit te barsten zorgen zij steeds weer voor een verrassende klank. 

www.muziekgroepdetarantella.nl

Schilder: Ton Rottengather

Schilder: Ton Rottengather

Florisimo

Vuurspuwer ende vreter vol positieve energie, jongleur, nar ende creator van vreemde situaties vol humor ende verassingen.

www.florisimo.nl

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Professor Bombasticus

De ietwat losgeslagen Professor Bombasticus trekt in het jaar des heren 1500 van stad naar stad met zijn reizend laboratorium. Geheel in dienst van de wetenschap is hij op zoek naar de Steen der Wijzen. Ligt het antwoord verscholen in de vier Aardse elementen? Of ligt het ver weg tussen de sterren en planeten, in het vijfde element, de ether? De professor verteld daar graag over als hij zijn draaiend universum toont.

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Aye

Met haar rieten mand onder haar arm, ziet ze er uit als of ze zo uit het verleden is komen aanlopen. Je vraagt je af: is het een wasvrouw? Een marktvrouw misschien?
Fout! Aye is de schalkse lichtekooi, maar kan ook de gedaante van een charlatan aannemen! Op een bijzondere manier weet Aye de gasten op een aangename manier te "verleiden".

Website Aye

Schilder: Ton Rothengatter

Schilder: Ton Rothengatter

Hubertus Mombers

Stadsomroeper ende Gids. Hubertus Mombers schrijft een oorkonde voor elke bijzondere gelegenheid en draagt deze voor. Tevens verzorgt hij verhalende rondleidingen.

Schilder: Ton Rothengatter

Schilder: Ton Rothengatter

Jannes de Goochelaar

Verwondert u zich wel eens over het verleden? Of zou u willen weten waar een middeleeuwer zich aan vergaapte? Jannes de Goochelaar is een rasechte wonderdoener uit de 15e eeuw. Alchemie? Hekserij? U hoeft zich niet ongerust te maken! Integendeel, wij raden u aan te gaan kijken want deze sympathieke goochelaar schudt wondertjes uit zijn mouw. Hij trekt met de mars op de rug van jaarmarkt naar kermis. Vriendelijk en aangenaam komisch presenteert hij het ene wonder na het andere. Hij goochelt met simpele zaken zoals: munten, bekertjes, balletjes en touwtjes. Simpel? Wij kunnen er in ieder geval geen touw aan vastknopen en raken regelmatig ons ei kwijt. Jannes laat balletjes naar willekeur verdwijnen en verschijnen en goochelt touwen dwars door ledematen, of tovert twee keer niks van het ene houtje naar het andere tot je er geen hout meer van snapt.

Jannes de Goochelaar is de enige goochelaar van Nederland die zijn acts op historische bronnen baseert. Zijn kleding, rekwisieten en trucs zijn allemaal gebaseerd op middeleeuwse voorbeelden maar…zelfs de knapste historicus staat hier voor raadsels! De magie van het verleden komt wel heel dichtbij!

www.jannesdegoochelaar.nl

Schilder: Remco Raessen

Schilder: Remco Raessen

Wellicht op zoek naar een actievere onderdompeling in den middeleewen? Bekijk hier de workshops die wij aanbieden in combinatie met een van onze banketten: Workshops