Wij bieden een ruime keuze aan vermaak en vertier binnen onze banketten. Van troubadours tot muziekgroepen, van kluchten tot middeleeuwse goochelaars, van narren tot vuurspuwers. 

Bekijk alhier ons aanbod....


Lucas Florent

Troubadour en minstreel Lucas Florent brengt gedurende de avond met luit en kazou een rijk repertoire ten gehore. Van hoofse liefdesballaden tot spot en drankliederen.

www.lucasflorent.nl

Schilder: Ton Rothengatter

Schilder: Ton Rothengatter

Fabela

Onze muzikale nar, met zijn toeters, bellen en prachtige verhalen, voert u weg van zorgen, al uw smachten en uw kwalen.

www.fabela-rozo.com

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Madame Roza

De waarzegster waar een ieder na het gesprek even stil is van de inzichten die zij meegeeft. Zij verklaart gaarne voor u, wat de tarotkaarten te zeggen hebben. Gij komt zo tot nieuwe inzichten in heden en verleden. De waarheid met een kwinkslag. En wie weet, wanneer de sterren gunstig staan, wel een vleugje toekomst.

www.fabela-rozo.com

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Compagnie Gallimaufry

Met meerdere muzikanten brengt Compagnie Gallimaufry muziek in middeleeuwse sferen. Zij bespelen de draailier, dat prachtige instrument dat al in de middeleeuwen bestond, de middeleeuwse trom (davul), luit en octaaf mandoline of doedelzak en fluit. 

www.compagniegallimaufry.com


Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Mare van Soelen

Vanaf het moment dat Mare de ‘Lage landendoedelzak’ ontdekte raakte ze bezeten van de ruwe, emotionele en authentieke klank. Tot op de dag van vandaag is de geest nog altijd niet verdreven. Mare laat u middeleeuwse volksmuziek horen om u te bekoren.

www.livingbagpipes.com

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

De Blauwe Schuyt

De Blauwe Schuyt zingt en speelt muziek uit de middeleeuwen op tal van bijzondere historische instrumenten.

Verwacht een afwisselend programma van vrolijke liederen, sfeer- en dansmuziek.

www.middeleeuwsemuziek.nl

Schilder: Ton Rothengatter

Schilder: Ton Rothengatter

Muziekgroep Slag ende Stoot

Gewapend met fluit, draailier, trom, schalmei, doedelzak en langhalsluit neemt Slag ende Stoot u mee naar een tijd die tot de verbeelding spreekt van velen: de Middeleeuwen. Feesten die soms dagen en nachten duurden, werden opgeluisterd door muziek die de mensen deed dansen en zingen. Muziek die de muren doet trillen, muziek die doet lachen en huilen. Soms vertelt zij een verhaal over liefde of van oorlog en strijd, soms van de verzoening, dan weer van drinkgelagen om vervolgens weer over te gaan naar de Cantigas en Sefardische liederen, met hun vaak opwindende oosterse ritmes. Ook hoort men opzwepende klanken uit de 16e en 17e eeuw, alsmede geheel eigen composities en teksten, welke voor het gehoor zo uit die perioden afkomstig lijken te zijn. De Middeleeuwse muziekgroep Slag ende Stoot brengt dit alles in een wervelend spektakel.

www.slagendestoot.com

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Zie ook: workshops

Troubadour Yann Lawick

Yann Lawick, één der laatste troubadours der lage landen, reist van kasteel naar herberg en van stad naar gehucht. Verwacht verhalende liederen en liederlijke verhalen......

Website Yann Lawick

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Anderfolk

Muziekgroep Anderfolk brengt prachtige middeleeuwse volksmuziek uit alle windstreken. Zij zingen graag in het Duits en zelfs in het Zweeds.

Ook zijn zij bedreven in middeleeuwse ambachten, die zij u gaarne tonen. (Spinnen, bandweven en hout bewerken)

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Datura

In navolging van hun grote held Anonimus (ca. 14e eeuw) neemt middeleeuwse muziekgroep Datura u mee naar lang vervlogen tijden. Zij spelen wilde dansen op davul, draailier en schalmei en romantische ballades met harp, vedel en luit.

Vierstemmig bezingen zij de nachtegaal, de liefde, de Maagd Maria, de wijn en het muzikantenleven.

Hun repertoire strekt zich uit van Cantigas de Santa Maria tot aan de Carmina Burana, van hoofse liefde tot aan drankliederen. Gekleed in middeleeuwse kleding lijken deze vrolijke muzikanten zo uit de tijdmachine gestapt te zijn. 

www.daturamusic.nl

Zie ook: workshops

Schilder: Robbin van Turnhout

Schilder: Robbin van Turnhout

Erik de Viking

Steltloper en vuurmagiër, toornt hoog boven de gasten uit op zijn stelten en verzorgd een spektakel van vuur na de dis.

www.erikdeviking.nl

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Alcazaer, magiër ende tovenaer

Alcazaer zal u aan tafel of rond zijn oude karretje kleine momenten van grote verbazing bezorgen, goed doorspekt met kolder, welk u niet licht zult vergeten.

www.alcazaer.be

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Muziekgroep de Tarantella

Terug in de tijd. Of het nu 150 of 500 jaar is, De Tarantella neemt u mee op een muzikale reis. De dames richten zich vooral op middeleeuwse en oude volksmuziek uit Engeland, Ierland, Schotland, en Bretagne, soms beter bekend als Keltische muziek. Hierbij maken zij gebruik van diverse instrumenten die allemaal hun oorsprong in het verleden vinden, zoals fluiten, draailier, strijkpsalter, de Wire Strung harp en de Keltische harp. Door het brede arsenaal van instrumenten en door af en toe in zingen uit te barsten zorgen zij steeds weer voor een verrassende klank. 

www.muziekgroepdetarantella.nl

Schilder: Ton Rothengatter

Schilder: Ton Rothengatter

Florisimo

Vuurspuwer en vreter vol positieve energie, jongleur, nar en creator van vreemde situaties vol humor en verrassingen.

www.florisimo.nl

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Professor Bombasticus

De ietwat losgeslagen Professor Bombasticus trekt in het jaar des heren 1500 van stad naar stad met zijn reizend laboratorium. Geheel in dienst van de wetenschap is hij op zoek naar de Steen der Wijzen. Ligt het antwoord verscholen in de vier Aardse elementen? Of ligt het ver weg tussen de sterren en planeten, in het vijfde element, de ether? De professor verteld daar graag over als hij zijn draaiend universum toont.

Schilder: Ton Rothengatter

Schilder: Ton Rothengatter

Aye

Met haar rieten mand onder haar arm, ziet ze er uit als of ze zo uit het verleden is komen aanlopen. Je vraagt je af: is het een wasvrouw? Een marktvrouw misschien?
Fout, Aye is de schalkse lichtekooi, maar kan ook de gedaante van een charlatan aannemen. Op een bijzondere manier weet Aye de gasten op een aangename manier te "verleiden".

Website Aye

Schilder: Ton Rothengatter

Schilder: Ton Rothengatter

Hubertus Mombers

Stadsomroeper en gids. Hubertus Mombers schrijft een oorkonde voor elke bijzondere gelegenheid en draagt deze voor. Tevens verzorgt hij verhalende rondleidingen.

Schilder: Ton Rothengatter

Schilder: Ton Rothengatter

Jannes de Goochelaar

Verwondert u zich wel eens over het verleden? Of zou u willen weten waar een middeleeuwer zich aan vergaapte? Jannes de Goochelaar is een rasechte wonderdoener uit de 15e eeuw. Alchemie? Hekserij? U hoeft zich niet ongerust te maken. Integendeel, wij raden u aan te gaan kijken want deze sympathieke goochelaar schudt wondertjes uit zijn mouw. Hij trekt met de mars op de rug van jaarmarkt naar kermis. Vriendelijk en aangenaam komisch presenteert hij het ene wonder na het andere. Hij goochelt met simpele zaken zoals: munten, bekertjes, balletjes en touwtjes. Simpel? Wij kunnen er in ieder geval geen touw aan vastknopen en raken regelmatig ons ei kwijt. Jannes laat balletjes naar willekeur verdwijnen en verschijnen en goochelt touwen dwars door ledematen, of tovert twee keer niks van het ene houtje naar het andere tot je er geen hout meer van snapt.

Jannes de Goochelaar is de enige goochelaar van Nederland die zijn acts op historische bronnen baseert. Zijn kleding, rekwisieten en trucs zijn allemaal gebaseerd op middeleeuwse voorbeelden maar…zelfs de knapste historicus staat hier voor raadsels. De magie van het verleden komt wel heel dichtbij.

www.jannesdegoochelaar.nl

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Martinus Zotteklep

Een bijzondere verschijning. Martinus zit vol verhalen, spuwt vuur, jongleert en goochelt. Door ruimte en tijd gereisd, rechtstreeks uit vervlogen tijden: Zotteklep, de vrolijke nar met grootse lach!

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Het Melkmeisje van Vermeer

Het melkmeisje van Vermeer is uit haar schilderij gestapt en biedt u de unieke gelegenheid om zelf eens in dit schilderij te plaats te nemen en u te laten vereeuwigen met haar. Schilderijen (ofwel foto's) worden nagestuurd!

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem


Wellicht op zoek naar een actievere onderdompeling in de middeleewen? Bekijk hier de workshops die wij aanbieden: Workshops