Kasteel Hernen

Bezuiden het Bataafse land, in het Rijk van Nijmegen,

is sedert zeshonderd jaren de schone Burcht van Hernen, fier en trots, in Gelderland gelegen.

Onze Banketten te Kasteel Hernen vinden plaats op de binnenplaats of in de ridderzaal, al naar gelang voorkeur of weersomstandigheden.

Hernen op het web

Schilder: Bianca Spierenburg

Schilder: Bianca Spierenburg

Kasteel Heeze

De Heerlijkheid Heeze-Leende komt voor het eerst voor in een acte uit 1172, de tijd van Godfried III van Brabant. Sindsdien is het kasteel in vele handen geweest en omstreeks 1659 was het oude kasteel “Eymerick” een ruïne. Er werd besloten tot de bouw van een nieuw kasteel, hiervoor werd bouwmeester Pieter Post gecontracteerd. Zijn zoon Maurits voltooide de opdracht en er verrees in de 17e eeuw een geheel nieuw kasteel.

Onze banketten vinden plaats in het achterste gedeelte van het kasteel, bij het voormalige “Eymerick”.

Heeze op het web

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Lambertuskerk, Raamsdonk

Reeds in de 12e eeuw stond te Raamsdonk de machtige Lambertuskerk. Een lange historie heeft haar sporen nagelaten in de verschillende bouwstijlen. Oorspronkelijk een gotische kerk, doch na branden in 1716 en in 1872 gewijzigd en aangepast in de Hollands Classicistische stijl. 

Met zo'n rijke historie leent de Lambertuskerk zich goed voor een Historisch Banket.

Lambertuskerk op het web

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

 
 
 
 
 

Heeft gij een eigen locatie op het oog en bent gij benieuwd naar de mogelijkheden om aldaar een banket te organiseren? Neem direct contact met ons op via: postduif@hethistorischbanket.nl