Elk banket is uniek. Hieronder vind gij enkele mogelijke invullingen om u te inspireren.

Een veel gestelde vraag: "Hoeveel duiten kost zo'n uitgebreid banket?" Een indicatie: houdt rekening met een bedrag per gast tussen de 75 en 125 eurostukken, waarbij het volgende inbegrepen is; vermaak, decor, Kledij, heerlijk middeleeuws eten ende drinken.

Bovenstaande bedragen zijn gebaseerd op minimaal 50 gasten.

Uiteindelijk is een prijs afhankelijk van de invulling van uw eigen gedroomd banket, dat wij in overleg samenstellen.

Waar wacht u op nog op? Neem snel contact met ons op om, vrijblijvend, ideeën en mogelijkheden te bespreken: postduif@hethistorischbanket.nl

Enkele inspirerende ideeën en mogelijkheden voor een unieke bourgondische beleving:


Een "Koninklijk Banket"

 Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Spijzen (bereid door Jeroen van Nijnatten):

  • Romige soep van pastinaken, knolselderij en wortel, met bosajuin en mosterd

  • Ambachtelijke vleespasteien gevuld met paté en pruimen in sierlijk deeg

  • Pasteien met groenten, kazen en noten

  • Verse zalmen gebraden en gevuld met specerijen

  • Salades van streek, seizoensgroenten en kruiden

  • Bouten van speenvarken van het spit met rozemarijn en look

  • Ambachtelijke vloerbroden, met rilettes en gezouten boter

  • Theatrale soezentorens met chocolade versiering en vers fruit

Vermaak en Vertier:

Troubadour en minstreel Lucas Florent die gedurende de avond met luit en kazou een rijk repertoire ten gehore brengt, van hoofse liefdesballaden tot spot en drankliederen.

Een of meerdere voorstellingen van Theatergezelschap Kunstkeet Festival. Zij brengen korte middeleeuwse kluchten en tafelspelen tijdens de dis.

Een afsluitende vuurshow van Erik de Viking, een spektakel voor het oog.


Een "Koopmans Banket”

  Schilder: Ton Rothengatter

Schilder: Ton Rothengatter

Spijzen (Bereid door Sacha Husken, Toen Ter Tafel):

  • Gevulde pompoensoep

  • Groene salade met kruiden ende bloemen

  • Gehaktballen met noten in donker bier

  • Kip in kruidige wijnsaus

  • Vegetarische pastei

  • Kersen en pruimenpudding

Vermaak en Vertier:

Fabela, onze hofnar, die met zijn toeters en bellen, prachtige verhalen en liederen uw avond opluistert.

Alcazaer, Magiër en Tovenaer zal u aan de dis of rond zijn oude karretje kleine momenten van grote verbazing bezorgen, goed doorspekt met kolder, welke u niet licht zult vergeten.                                 


Uw banket kan plaatsvinden op het prachtige kasteel Hernen, de Lambertuskerk te Raamsdonk of wellicht heeft u een eigen locatie of een ander plan? Er is veel mogelijk....

Vergeten wij nog te vermelden de dranken, die natuurlijk bij elk banket onontbeerlijk zijn....

Kroezen schuimend bier, verfijnde rode en witte wijnen en diverse vruchtensappen.

Het aanbod in vermaak ende vertier: Vermaak en Vertier

De workshops: Workshops

Meer over uw gastheer, gastvrouw en koks: Over Ons

 

Stuur snel uw postduif naar: postduif@hethistorischbanket.nl

 Schilder: Ton Rothengatter

Schilder: Ton Rothengatter