Elk banket is uniek. Hieronder vind gij enkele mogelijke invullingen om u te inspireren.

Een veel gestelde vraag: "Hoeveel duiten kost zo'n uitgebreid banket?" Een indicatie: houdt rekening met een bedrag per gast tussen de 75 en 125 eurostukken, waarbij het volgende inbegrepen is; kasteel en vermaak, decor en theater, heerlijk middeleeuws eten ende drinken. Kledij is hierbij niet inbegrepen maar dit is uiteraard wel mogelijk: Kledij

Bovenstaande bedragen zijn gebaseerd op minimaal 50 gasten.

Uiteindelijk is een prijs afhankelijk van de invulling van uw eigen gedroomd banket, dat wij in overleg samenstellen.

Waar wacht u op nog op? Neem snel contact met ons op om, vrijblijvend, ideeën en mogelijkheden te bespreken: postduif@hethistorischbanket.nl

Enkele inspirerende ideeën en mogelijkheden voor een unieke bourgondische beleving:


Een "Koninklijk Banket"

Schilder: Ton Rothengather

Schilder: Ton Rothengather

Speijsen (bereid door Jeroen van Nijnatten):

  • Romige soep van pastinaken, knolselderij ende wortel, met bosajuin ende mosterd

  • Ambachtelijcken vleeschpasteien gevuld met paté ende pruijmen in sierlijck deegh

  • Pasteien met groenten, kaezen ende nooten

  • Versche zalmen gebraeden ende gevuld met specereijen

  • Salades van streeck, seizoensgroenten ende kruyden

  • Bouten van speenvarcken van het spit met rozemareijn ende look

  • Ambachtelijcken vloerbrooden, met rilettes ende gesouten boter

  • Theatrale soezentorens met chocolade versiering ende vers fruit

 

Vermaek ende Vertier:

Troubadour ende minstreel Lucas Florent die gedurende de avond met luit ende kazou ener rijk repertoire ten gehore brengt, van hoofsche liefdesballaden tot spot ende dranckliederen.

Een of meerdere voorstellingen van Theatergezelschap Kunstkeet Festival. Zij brengen korte middeleeuwse kluchten ende tafelspelen tijdens den dis.

Een afsluitende vuurshow van Erik de Viking, een spektakel voor het oog.


Een "Koopmans Banket”

Schilder: Ton Rothengather

Schilder: Ton Rothengather

Speijsen (Bereid door de Vrolicke Cockinnen):

  • Gevulde pompoensoep

  • Groene salade met kruyden ende bloemen

  • Gehacktballen met nooten in doncker bier

  • Kip in kruijdigen whijnsaus

  • Vegetarische Pastei

  • Kersen ende pruijmenpudding

 

Vermaek ende Vertier:

Fabela, onzer hofnar, die met sijn toeters ende bellen, prachtige verhalen ende liederen uw avond opluistert.

Alcazaer, Magiër ende Tovenaer zal u aan de dis of rond zijn oude karretje kleine momenten van grote verbaezing bezorghen,goed doorspeckt met kolder, welke u niet licht zult vergeten.


Middeleeuws Borrel Banket (Bereid door de Vrolicke Cockinnen):

Onderstaande hapjes komen uit verschillende middeleeuwse kookboeken en worden geserveerd op replica’s van middeleeuwse aardewerken schalen of houten planken en kommen.

Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Speijzen (Bereid door de Vrolicke Cockinnen):

  • Portie noten geroosterd met specerijen

  • Kipkluifjes met fruitsaus

  • Ganzenrilette op een broodje

  • Vissce in Galentijn (Vis in aspic)

  • Miniquiche gerookte makreel

  • Dadelbrood met blue stilton

  • Gevulde omeletrolletjes met verse kruiden en zachte kaas

 

 

 

 

Vermaek ende Vertier:

Laat u tijdens de avond de toekomst voorspelling door waarzegster Madame Roza. Zij verklaart graag voor u, wat de tarotkaarten te zeggen hebben. 


Uw banket kan plaatsvinden op het prachtige kasteel Hernen of wellicht heeft u een eigen locatie of een ander plan? Er is veel mogelijk....

Vergeten wij nog te vermelden den drancken, die natuurlijk bij elk banket onontbeerlijk sijn....

Kroezen schuymend bier, verfijnde roode ende witte whijnen ende diverse vruchtensappen.

 

Meer over bedienden, koks ende vermaek: Over Ons

 

Stuur snel uw postduif naar: postduif@hethistorischbanket.nl

Schilder: Ton Rothengatter

Schilder: Ton Rothengatter