Elk banket is uniek. Hieronder vind gij enkele culinaire mogelijke invullingen om u te inspireren.

Uiteindelijke prijzen zijn afhankelijk van de invulling van uw eigen gedroomd banket, dat wij in overleg samenstellen. Een volledig banket bestaat uit: vermaak, decor, Kledij, heerlijk middeleeuws eten ende drinken.


Een "Koninklijk Banket"

 Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem

Spijzen (bereid door Jeroen van Nijnatten):

  • Romige soep van pastinaken, knolselderij en wortel, met bosajuin en mosterd

  • Ambachtelijke vleespasteien gevuld met paté en pruimen in sierlijk deeg

  • Pasteien met groenten, kazen en noten

  • Verse zalmen gebraden en gevuld met specerijen

  • Salades van streek, seizoensgroenten en kruiden

  • Bouten van speenvarken van het spit met rozemarijn en look

  • Ambachtelijke vloerbroden, met rilettes en gezouten boter

  • Theatrale soezentorens met chocolade versiering en vers fruit


 Schilder: Ton Rothengatter

Schilder: Ton Rothengatter

Een "Koopmans Banket”

Spijzen (Bereid door Sacha Husken, Toen Ter Tafel):

  • Gevulde pompoensoep

  • Groene salade met kruiden ende bloemen

  • Gehaktballen met noten in donker bier

  • Kip in kruidige wijnsaus

  • Vegetarische pastei

  • Kersen en pruimenpudding

                         


Een “Boeren Banket"

Spijzen (Bereid door Daniel Lansbergen, Artisanal Cuisine)

  • Aardappel en knolselderij soep

  • Gegrilde boerderij kippen

  • Buikspek

  • Runderrollade

  • Gegrilde hele groenten

  • Gebakken aardappelen uit den vreemde

  • Groene salade

  • Rustieke vloerbroden

  • Kruidenboter

  • Zoetigheid na den hoofddis

 Schilder: Anoniem

Schilder: Anoniem


Uw banket kan plaatsvinden op het prachtige kasteel Hernen, de Lambertuskerk te Raamsdonk of wellicht heeft u een eigen locatie of een ander plan? Er is veel mogelijk....

Vergeten wij nog te vermelden de dranken, die natuurlijk bij elk banket onontbeerlijk zijn....

Kroezen schuimend bier, verfijnde rode en witte wijnen en diverse vruchtensappen.

Het aanbod in vermaak ende vertier: Vermaak en Vertier

De workshops: Workshops

Meer over uw gastheer, gastvrouw en koks: Over Ons

 

Stuur snel uw postduif naar: postduif@hethistorischbanket.nl

 Schilder: Ton Rothengatter

Schilder: Ton Rothengatter